2011 » Kuupäev (sissetulemise/väljaminemise): from 01 Jaanuar 2011 to 31 Detsember 2011 » 2011-11-24



2011-11-24
meil
kiri
2.3-3/11/217
N/A
Eesti Logistikaklaster
N/A
P. Päll
N/A
Kaubamärgi nime selgitused
-------- Algne kiri --------
Teema: Re: [RAIL BALTICA]
Kuupäev: Thu, 24 Nov 2011 16:32:16 +0200
Saatja: Peeter Päll
Saaja: Illimar Paul
Koopia: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


Tänan nende selgituste eest!

Pöördume kindlasti ka valitsuse ja majandusministeeriumi poole vastava
kirjaga, sest kui vastav kokkulepe on alles sõlmimisel, siis on võimalus
seda veel parandada. Esialgne vastukaja ka vastavate ametkondade poolt
on igatahes olnud julgustav, sest nad on üsna meelsasti võtnud üle Rail
Balticu ka oma dokumentidesse (nt
http://www.mkm.ee/uuring-rail-baltic-uuel-trassil-on-reaalne/).

Balti Raudtee on muidugi projekti nimetuse eestikeelse tõlkena veel sobivam.

Lugupidamisega

Peeter Päll

24.11.2011 14:35, Illimar Paul kirjutas:
> Tere,
>
> Tänan vastuse eest.
>
> Tulenevalt kaubamärkide kasutamist reguleerivast seadusandlusest omab turul üldtuntud ja laialdaselt kasutatav kaubamärk samaväärset staatust registreeritud kaubamärgiga sõltumata sellest, kas see on kellegi poolt registreeritud või mitte. Kolme Balti riigi valitsusjuhtide kokkuleppel on asutamisel ühisettevõte Rail Baltica peakontoriga Riias, millel on suure tõenäosusega ainuisikuliselt võimalik see kaubamärk üldse oma nimele registreerida.
>
> Praegu Eesti meedias kasutatava Rail Baltic'u puhul tekib küsimus, milliste ja kelle poolt antud volituste alusel on muudetud nime Rail Baltica teise poole esitluskeel ladina keelest inglise keelseks?
> Eestikeelse nimetuse Balti Raudtee kasutamine oleks mõistetavam.
>
> Lugupidamisega,
> Illimar Paul
>
>
>
> On Nov 24, 2011, at 1:43 PM, Peeter Päll wrote:
>
>> Väga austatud Illimar Paul
>>
>> Tänan Teid sõbraliku kirja eest.
>>
>> Meie keelenõuande aluseks oli Emakeele Seltsi keeletoimkonna kiri ajakirjandusele ja asjasse puutuvatele asutustele aprillis 2011, mis pidas nimetust Rail Baltica keeleliselt sobimatuks.
>>
>> Meil ei olnud ega ole selgust selle kohta, et tegu oleks registreeritud kaubamärgiga. Teie viidatud lehelt (www.rail-baltica.com) sellist teavet kahjuks ei leidnud (kõike ei jõudnud küll läbi vaadata); see koduleht tundus üldse olevat üsna staatiline, uusimad sõnumid olid 2008. aastast.
>>
>> Teatavasti keelesoovitused käivad keelendite, sealhulgas nimede kohta. Kaubamärkide kohta need üldiselt ei käi. Kui Teil on kindlamaid andmeid selle kohta, et tegemist on registreeritud kaubamärgiga, siis olen selle teabe eest tänulik.
>>
>> Lugupidamisega
>>
>> Peeter Päll
>> peakeelekorraldaja
>>
>> --
>>
>> Peeter Päll
>> Eesti Keele Instituut / Institute of the Estonian Language
>> Roosikrantsi 6
>> 10119 Tallinn, Eesti/Estonia
>> Tel: +372-6177528
>> Faks: +372-6177550
>> See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
>> www.eki.ee
>>
>
>

--

Peeter Päll
Eesti Keele Instituut / Institute of the Estonian Language
Roosikrantsi 6
10119 Tallinn, Eesti/Estonia
Tel: +372-6177528
Faks: +372-6177550
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
www.eki.ee
N/A
N/A